Вночі: у Туреччині стріляли в дипломата з Білорусі, КНДР запустила ракети в Японському морі, у Чехії автобус з українцями потрапив у ДТП

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Туреччині стріляли в дипломата з Білорусі

В Анкарі радник-посланник посольства Білорусі в Туреччині Олександр Поганшев отримав важкі кульові поранення, коли в нього двічі вистрілив його сусід.

За даними ЗМІ, постріли пролунали, коли Поганшев гуляв із сином на вулиці. Про причини трагічного інциденту не повідомляється. Дипломат потрапив до палати інтенсивної терапії. Як уточнюють турецькі ЗМІ, у дипломата стріляв колишній військовий, який після нападу наклав на себе руки.

Північна Корея запустила дві ракети

Північна Корея запустила дві невідомі ракети в Японському морі. Південнокорейські військові повідомили, що, за їхніми даними, пуски здійснювались з околиць міста Вонсон.

Також повідомляється, що відстань польоту становила близько 430 км, що, за словами військових, свідчить про схожість цих снарядів із ракетою малої дальності, яку Пхеньян запускав у травні. При цьому військові не уточнили, чи є в них інформація, де саме впали ракети.

У Чехії автобус з українцями потрапив у ДТП

У Чехії через зіткнення мікроавтобусу та потягу загинула українка. ДТП сталася між населеними пунктами Прічіна та Петровіце. Водій мікроавтобусу не зреагував на заборонені сигнали світлофору на залізничному переїзді та спробував проскочити його швидше за поїзд. Окрім жінки, у ДТП постраждав 20-річний українець.

За інформацію поліцейських, водій після аварії намагався втекти з місця події.

Трамп ветував резолюції Сенату, які забороняли продаж зброї арабським країнам

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп наклав вето на три резолюції Конгресу, які забороняють продаж американської зброї арабським країнам без схвалення законодавців. Резолюція була направлена проти Саудівської Аравії, Обʼєднаних Арабських Еміратів та Йорданії.

Трамп надіслав Конгресу пояснення, в яких підкреслив, що ці резолюції «послаблять глобальну конкурентоспроможність Америки та зашкодять важливим відносинам, які ми збудували з нашими союзниками і партнерами».