Правоохоронці затримали ексначальника одеської поліції Головіна

Автори:
Олег Панфілович, Оксана Коваленко
Дата:

Правоохоронці затримали в Одесі колишнього начальника поліції області Дмитра Головіна. Про це theБабелю повідомило джерело в правоохоронних органах.

Інше джерело в правоохоронних органах повідомило theБабелю, що колишнього чиновника затримали у справі про цигарки, які вилучили з контейнерів Одеського морського торговельного порту правоохоронці.

Разом з Головіним затримали також його ексзаступника — полковника Костянтина Гейка. У затриманні брали участь співробітники НАБУ та департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі. Офіцерів притягають до відповідальності за статтями 191 (розтрата майна) і 364 (зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

Поліція підтвердила затримання Головіна. «Керівництво Національної поліції України наголошує на непримиренному ставленні до будь яких порушень законодавства, незважаючи на ранги співробітників, а також наполягатиме на об’єктивному розслідуванні та притягненні винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством», — підкреслили в поліції.

Хто такий Головін?

Генерал поліції третього рангу. Очолював управління національної поліції в Одеській області. Перед цим керував управлінням з боротьби з незаконним обігом наркотиків в Одесі.

У вересні 2018 року журналісти опублікували розслідування про статки родини Головіна. За рік до того дідусь його дружини придбав елітні апартаменти на березі моря вартістю майже 3 млн грн, яким користується сам поліцейський. Також Головін користувався іншим будинком на 170 кв. м в Одесі, який офіційно належить старшій сестрі його дружини.