У Росії затримали підозрюваного в убивстві активістки, яка виступала проти окупації Криму

Автор:
Юлія Рябчун
Дата:

Слідчий комітет Росії заявив про затримання підозрюваного в убивстві правозахисниці Олени Григорʼєвої, яку зарізали біля підʼїзду будинку в Санкт-Петербурзі 21 липня. Про це повідомляється на сайті відомства.

За підозрою у вбивстві затримали раніше судимого 38-річного чоловіка, уродженця Киргизької Республіки. Вже найближчим часом російські правоохоронці обіцяють обрати йому запобіжний захід і висунути обвинувачення.

Повідомляється, що слідчі перевіряли різні версії вбивства і дійшли висновку, що вбивство сталося на побутовому ґрунті, під час «конфлікту між раніше знайомими людьми».

За версією слідчого комітету Росії, підозрюваний в ніч на 21 липня 2019 року, перебуваючи в стані алкогольного спʼяніння, спілкувався з правозахисницею. Під час раптового конфлікту він завдав їй не менше 8 ударів ножем в область спини й обличчя.

  • 41-річна правозахисниця Олена Григорʼєва активно виступала проти окупації Криму, за звільнення українських політвʼязнів і була ЛГБТ-активісткою. Тіло Григорʼєвої знайшли в кущах біля будинку, в якому вона жила. Криміналісти виявили на її тілі сліди удушення, різані рани спини й обличчя. Колеги Григорʼєвої кажуть, що їй регулярно надходили погрози. Вона зверталася до поліції, проте правоохоронці нічого з цим не робили.