СБУ затримала російський танкер, який захоплював українські кораблі в Керченській протоці

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України затримала російський танкер NEYMA, який блокував українські військові кораблі у Керченській протоці під час їхнього захоплення у листопаді 2018 року. Про це повідомляють на сторінці СБУ у Facebook.

У спецслужбі пояснили, що військовослужбовці прикордонних військ ФСБ Росії незаконно, із застосуванням зброї, заблокували рух українських військових кораблів під час проходу Керч-Єнікальського каналу в Керченській протоці за допомогою вказаного танкера. Пізніше за цим фактом слідчі СБУ розпочали провадження.

«24 липня, за інформацією українських прикордонників, у порт Ізмаїла під прапором РФ зайшов танкер NIKA SPIRIT, який за номером ІМО — 8895528, згідно з даними міжнародної інформаційної системи EQUASIS, ідентифіковано як уже відомий танкер NEYMA, що був використаний для перекриття Керченської протоки», — йдеться у повідомленні.

На затриманому танкері провели обшук, вилучили документи з судна, записи радіоперемовин під час конфлікту, бортові журнали. Членів судокоманди допитано.