Зеленський на Банковій зустрівся з майбутніми депутатами від «Слуги народу». Про що говорили?

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Понад 200 майбутніх народних депутатів від партії «Слуга народу» (СН) були присутні на зустрічі з Володимиром Зеленським у четвер, 25 липня, у Києві в Офісі президента. Сама зустріч тривала близько години. theБабель поспілкувався з 19-м номером списку СН Денисом Монастирським і дізнався, про що говорив президент із майбутніми парламентарями.

Як каже Монастирський, розмова була досить короткою і надихаючою. Президент акцентував увагу на тому, щоб не було кнопкодавства і прогулів. Проте перший день засідання парламенту не обговорювали.

«Буквально з першого місяця роботи ми маємо розглянути цілий пакет законів у кожній сфері — від дрібних правок до серйозних великих законів, які блокують зростання економіки України. Кожна сфера має свої гарячі питання — і антикорупційна, і сфера правоохоронних органів, сфера економіки, сфера освіти. Якщо говорити про правоохоронні органи, то це правка Лозового, про яку йшлося вже не один рік, що її треба терміново скасувати, що це абсолютно корупційна норма», — каже Монастирський.

Він також розповів, що з наступного тижня майбутні парламентарі від СН навчатимуться у Київській школі економіки, де, зокрема, вивчатимуть політичну стратегію, макроекономіку, бюджетний процес, публічну політику, стратегічні комунікації. Загалом це буде однотижневий інтенсив на основі методик Гарвардського курсу викладання для дорослих.