ПЦУ проведе свою першу хресну ходу. Рух транспорту буде обмежено. Перелік вулиць

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Православна церква України (ПЦУ) проведе свою першу з моменту створення хресну ходу. Цю подію анонсовано у Facebook.

Хода пройде в Києві та буде приурочена до 1031-річчя хрещення України-Руси.

«З ласки Божої, цьогоріч 28 липня 2019 року ми відзначатимемо 1031-річчя хрещення України-Руси у своїй незалежній об’єднаній помісній Православній церкві України. З цієї нагоди сердечно запрошуємо вас приєднатися до загальноцерковного святкування великої події в житті нашого народу», — повідомлено на сторінці події.

Уранці в неділю, 28 липня, на території Софії Київської відбудеться літургія. Після богослужіння розпочнеться хресна хода до памʼятника князю Володимиру, що в парку Володимирська гірка. Хресну ходу очолить митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

У пресслужбі Київської міської державної адміністрації повідомили, що у звʼязку з ходою 27—28 липня рух траспорту в столиці буде обмежено.

Обмеження руху всіх видів транспортних засобів передбачено: 27 липня з 6:00 до 16:30 — на вул. Трьохсвятительській (від площі Михайлівської до Європейської), вул. Хрещатик (від вул. Михайлівської до Європейської площі), Володимирському узвозі (від Поштової площі до Європейської площі), Парковій дорозі (від алеї Героїв Крут до вул. Михайла Грушевського), а також на вулицях Михайла Грушевського, Івана Мазепи (від Арсенальної площі до площі Слави), Лаврській (від площі Слави до вул. Цитадельної).

28 липня з 11:00 до 13:30 — на Володимирському проїзді (на відрізку від Софійської площі до Михайлівської площі).

Також будуть внесені тимчасові зміни в маршрути наземного пасажирського транспорту, про що в КМДА повідомлять додатково.