Адвокат Порошенка про напад: ДБР створило всі умови для провокацій

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Державне бюро розслідувань зробило все, щоб у провокаторів була можливість влаштовувати сумнівні акції або сутички, подібні до спроби нападу на колишнього президента Петра Порошенка біля будівлі відомства.

Про це theБабелю розповів адвокат Порошенка Ігор Головань.

«Подібний цирк відбувається через постійний витік інформації з боку ДБР. Тобто провокатори заздалегідь знають дату і час [...]. Я кажу про те, що ДБР створило всі умови для провокацій», — заявив Головань.

За його словами, ДБР «грає на руку» Росії, а «весь пакет справ проти» Порошенка, який був відкритий за заявами колишнього заступника глави адміністрації президента України часів Януковича Андрія Портнова, зводиться до одного — «до спроби вплинути на рішення Міжнародного трибуналу ООН щодо військовополонених моряків».

У пресслужбі колишнього президента також прокоментували візит у Держбюро та заявили, що жодної кримінальної справи, де б фігурував Порошенко, не існує.

«Ми теж стурбовані, що відбувається постійний витік інформації, яку здобуває ДБР, до пана Портнова і не тільки. Не виключаємо, що подібні матеріали витікають за межі України до Росії. Якщо Держбюро буде упереджено ставитися і не буде порушувати справу проти Портнова за завідомо неправдиве повідомлення про злочин, ми будемо шукати правду для захисту країни», — йдеться у заяві.