У Франції ліквідують збанкрутілий будинок моди Sonia Rykiel

Автор:
Олена Козаченко
Дата:
У Франції ліквідують збанкрутілий будинок моди Sonia Rykiel

Richard Bord / WireImage

Суд у Парижі ухвалив у четвер рішення про ліквідацію збанкрутілого будинку моди Sonia Rykiel. Про це пише BOF.

Рішення прийнято у звʼязку з тим, що судовими експертами було відхилено всі кандидатури охочих придбати його як фінансово ненадійні.

Фінансові труднощі виникли у фірми в 2016 році, незабаром після смерті самої Соні Рікель. У 2018 році торговельний обіг фірми склав €35 млн зі збитками в €30 млн. На неї працювали 134 людини. Будинок моди мав шість бутиків у Франції та Монако.

У 2012 році компанія, що була до цього повністю незалежною від стороннього фінансування, прийняла рішення продати 80% свого капіталу китайському інвестиційному фонду Fung Brands (нині він має назву First Heritage Brands). У 2016 році частка фонду зросла до 100%. З 2012 року в будинок моди було вкладено акціонерами близько €200 млн.

  • Соня Рікель — французька дизайнерка. Протягом 20 років була віцепрезидентом паризької Палати моди. Засновниця марки Sonia Rykiel. Свій перший бутик Соня Рікель відкрила в 1968 році на вулиці Гренель, що незабаром стала одним із центрів паризької моди.
  • Італійський будинок моди Prada відмовляється від використання хутра тварин у виготовленні одягу та аксесуарів.
  • Відома дизайнерка Глорія Вандербілт померла у віці 95 років у США. Вандербілт у 70-х називали «іконою стилю», коли під її імʼям вийшла лінійка вузьких синіх дизайнерських джинсів. На задній кишені був напис «Глорія Вандербілт». Джинси швидко стали популярними, за що сучасні американські ЗМІ називають дизайнерку «королевою джинсів».