Кличко звертатиметься до суду у разі звільнення з посади голови КМДА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Кличко звертатиметься до суду у разі звільнення з посади голови КМДА

Соколовська Інна / УНІАН

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що звертатиметься до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади у разі його відставки з посади голови Київської міської державної адміністрації. Про це він сказав на брифінгу.

«Вибори у нас за Конституцією восени наступного року, тобто через рік. Я буду відповідні кроки робити виключно в законний спосіб і звертатися до судів за розʼясненями для дотримання закону», — сказав він.

Мер нагадав, що згідно з висновками Конституційного суду від 2003 року, закон про столицю вказує, що очолювати КМДА може лише особа, яка обрана Київським міським головою.

Зустрічі з Зеленським

Кличко також повідомив, що зустрічався з президентом Володимиром Зеленським і головою його офісу Андрієм Богданом. «Ми озвучили ключові виклики, які є не тільки перед Києвом, але й перед країною. Перш за все це динаміка реформ і боротьба з корупцією, де був зроблений акцент особливо на Києві», — сказав мер.

Роль Вадима Столара

Кличко назвав маніпуляцією інформацію про причетність підприємця Вадима Столара до управління столицею. «Що стосується пана Столара. Він не є ані чиновником КМДА, ані депутатом Київської міської ради, тому він не може впливати на рішення, які ухвалюються в Києві», — сказав Кличко. Він додав, що усі рішення ухвалюються в його кабінеті, і він несе за них персональну відповідальність.

«Вказівки» від Богдана

«Після зустрічі з Богданом я отримав від нього дзвінок про те, що маю коригувати свої дії в місті з паном Вавришем [девелопер Андрій Вавриш], або Ткаченком [гендиректор «1+1», обраний нардепом від «Слуги народу» Олександр Ткаченко], з кимось з них на вибір. Пізніше я отримав дзвінок від Вавриша, ми зустрілися й обговорили питання переїзду Офісу президента до Українського дому», — сказав Кличко.

Мер столиці пояснив, що Український дім належить Управлінню державними справами, а не київській громаді, і все необхідне для переїзду київська влада готова зробити. «Більше я з ним не зустрічався», — сказав Кличко.

Раніше в інтервʼю theБабелю Кличко вже розповідав про відповідні «вказівки» від Богдана координувати свої кроки на посаді голови КМДА з Ткаченком або Вавришем.