На окрузі Віктора Балоги почався перерахунок голосів. Поліція відкрила кримінальне провадження

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У Закарпатській області на виборчій дільниці № 69, де по мажоритарці у Верховну Раду пройшов Віктор Балога, почався повторний підрахунок голосів на всіх дільницях. Про це йдеться на сайті організації «ОПОРА».

«Спостерігач ОПОРИ звернувся до окружної виборчої комісії з інформаційним запитом щодо ознайомлення із заявами кандидатів про повторний підрахунок голосів, який ОВК одразу ж розглянула і близько 17.00 надала електронні копії заяв. Як йдеться у заяві до ОВК кандидата Віктора Балоги, яка є у розпорядженні закарпатської команди ОПОРИ, він наголошує на порушеннях на 14 конкретних ДВК та просить про проведення повторного перерахунку голосів на них, а також і на усіх інших ДВК округу», — йдеться в повідомленні.

В «ОПОРІ» розповіли, що причиною перерахунку голосів є одразу кілька порушень закону про вибори.

«Зокрема, як йдеться у заяві кандидата, на ДВК зафіксовано факти порушення таємниці голосування, що проявилося присутністю у кабінках більше однієї особи; кількість виборчих скриньок була меншою, ніж встановлено нормами, а приміщення для голосування були фізично непридатними до наявної кількості виборців; зафіксовано випадки надання виборцям бюлетенів без передбачених Законом документів», — підкреслюється в повідомленні.

Як пізніше уточнила голова правління «ОПОРИ» Ольга Айвазовська, почався перерахунок голосів на 133 дільницях.

Довірена особа кандидата від партії «Слуга народу» Едгара Токаря Святослав Туз заявив, що вони повідомили поліції про 30 випадків порушень у день голосування. За даним фактом було відкрито кримінальне провадження.