Окружний суд заблокував перехід армії на нову систему харчування

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Окружний адміністративний суд міста Києва визнав недійсним наказ Міністерства оборони України, який передбачає перехід Збройних сил України (ЗСУ) на нову систему харчування.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Рішення суду зупиняє дію наказу про перехід військових частин ЗСУ на систему продовольчого забезпечення за каталогом 2019 року.

В оборонному відомстві обурені цим рішенням суду і мають намір оскаржити його. «Зупинення дії наказу тягне за собою низку наслідків, зокрема, стагнацію розвитку якості та рівня харчування особового складу, подальші можливості корупційних проявів в системі харчування ЗС України, повернення до застарілих та неефективних підходів продовольчого забезпечення та інших негативних факторів», — заявили в Міноборони.

Колишній радник міністра оборони Юрій Бірюков оприлюднив на своїй сторінці у Facebook ухвалу Окружного суду.

  • ЗСУ розпочали активний перехід на нову систему харчування у 2018 році за каталогом, згідно з яким набір продуктів збільшено з 30 до 400 одиниць. Зокрема, до раціону додали свіжі овочі, фрукти, а також каву.
  • За даними Міноборони України, станом на липень 2019 року 50% військовослужбовців ЗСУ перейшли на нову систему харчування за каталогом. Переведення 100% особового складу ЗСУ на цю систему планується до кінця поточного року.