Зеленський вимагає звільнити головного поліцейського Дніпропетровщини через ганебне відео

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

Президент Володимир Зеленський вимагає від міністра внутрішніх справ Арсена Авакова звільнити начальника поліції Дніпропетровщини Віталія Глуховерю, якого звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Що сталося?

Сьогодні, 27 липня, пресслужба Державного бюро розслідувань повідомила про відкриття кримінального провадження за фактом можливого перевищення влади та службових повноважень начальником ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Віталієм Глуховерею (ч. 2 ст. 365 Кримінального кодексу України).

Приводом для відкриття справи став минулорічний інцидент, відео якого поширили у ЗМІ та соцмережах.

«12 вересня 2018 року патрульні поліцейські зупинили автомобіль марки Range Rover, водій якого порушив правила дорожнього руху. За кермом автомобіля перебував водій керівника ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Під час спілкування з патрульними водій, ймовірно, зателефонував керівнику ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області. Після дзвінка на місце інциденту прибули працівники спецпідрозділу КОРД та затримали патрульних поліцейських», — розповіли в ДБР.

Правоохоронцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років.

Президент Володимир Зеленський заявив, що був шокований цим відео. «Воно шокує цинізмом поведінки представників старої еліти, які дійсно переконані, що вони, разом зі своїм обслуговуючим персоналом, живуть понад законом. Переглянувши його, я спочатку не мав слів — навіть нецензурних. Але вони швидко знайшлися», — заявив глава держави.

У звʼязку з цим він вимагає від глави МВС негайного звільнення Глуховері, а від голови ДБР Романа Труби — «швидкого та безкомпромісного розслідування».

Зеленський також попередив українських чиновників, що «часи безкарності та особливого до вас ставлення...назавжди минули». «Так що краще пишіть явки з повинною, звільняйтесь або тікайте. Бо єдине, що я можу вам гарантувати — це кримінальне переслідування та покарання у законний спосіб», — попередив президент.