Вночі: у Москві затримали 1074 активісти, ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками, а Трамп хоче прирівняти антифашистів до терористів

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:
Вночі: у Москві затримали 1074 активісти, ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками, а Трамп хоче прирівняти антифашистів до терористів

Sergei Bobylev / TASS / Getty Images

У Москві на мітинг вийшли тисячі людей. Поліція затримала 1074 активісти

Російські правоохоронці затримали 1074 активісти внаслідок масштабних мітингів, які сталися на вулицях міста. Про це повідомив журналіст і муніципальний депутат району Хамовники Ілля Азар ув Facebook.

«Затримали мене так (можете порівняти з протоколом, який мені видали): я йшов Великою Лубʼянкою на невеликій відстані за групою з 50 молодих людей з плакатами (вони ще скандували різне). Вже на Театральному проїзді в районі «Дитячого світу» повз мене пробіг загін спецназу, який прямував за цими молодими людьми. Я побіг за ними. Прибіг і побачив, що всі розсіялися, але одного хлопця заламали в захоплення і тримають головою вниз. Я почав знімати відео, начальнику цієї групи поліцейських це не сподобалося, він зажадав припинити зйомку. Я відмовився, звісно», — зазначив він.

Після цього Азара затримали, однак на допомогу йому прийшов фотокореспондент.

«Він розлютився і наказав комусь мене затримати. Мене схопили, але підбіг фотокореспондент почав кричати, що я журналіст. Мене відпустили було, але я, не збираючись представлятися журналістом, повернувся до начальника і запитав: «Що, засцяв?» Після цього мене знову схопили і повели за руки в автозак. Привезли до «Метрополя», де стояли два автозаки, у яких не було вільних місць», — підкреслив він.

За версією поліцейських, журналіст перебував «у складі групи громадян в кількості близько 10 тис. осіб», хоча в пресслужбі ГУ МВС стверджують, що кількість учасників мітингу становила 3,5 тис. осіб.

Померла актриса Рассі Тейлор. Вона озвучувала Мінні Маус

В американському штаті Каліфорнія у віці 75 років померла актриса Рассі Тейлор, яка озвучувала персонажа Мінні Маус. Про це повідомив генеральний директор Disney Боб Айгер, говориться на сайті компанії.

«Понад 30 років Мінні і Рассі працювали разом, щоб розважати мільйони по всьому світу. Це партнерство зробило Мінні світовою знаменитістю, а Рассі — легендою Disney, яку любили шанувальники в усьому світі. Ми дуже вдячні Рассі за її талант, а також за величезний дух і величезну радість, яку вона принесла у все, що робила. Для нас було честю знати її і честю працювати з нею, і ми знаходимо розраду в тому, що її робота буде продовжувати розважати і надихати майбутні покоління. Нам дуже бракуватиме Рассі, і ми від усього серця звертаємося до її рідних і близьких з нашими глибокими співчуттями», — зазначив він.

ЦВК прийняла 194 протоколи з мокрими печатками

Центральна виборча комісія України прийняла 194 оригінальні протоколи про підсумки голосування на позачергових парламентських виборах. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, для розгляду та опрацювання були прийняті протоколи з таких округів: № 76 (Запорізька область), № 100 (Кіровоградська область), № 105 (Луганська область), № 118, 125 (Львівська область), № 127 (Миколаївська область), № 138 (Одеська область), № 180 (Харківська область), № 195 (Черкаська область), № 203 (Чернівецька область), № 207 (Чернігівська область).

З поміткою «уточнений» були прийняті протоколи округів № 27, № 33, № 77, № 94, № 97, № 112, № 168, № 176.

Крім того, в ЦВК дали доручення підготувати і надати протоколи з мокрими печатками таким округах: № 14, № 21, № 89, № 92, № 93, № 132, № 143, № 193, № 217. З поміткою «уточнений»: № 18, № 34, № 50, № 52, № 59, № 96, № 107, № 114, № 137.

Посол Франції Ізабель Дюмон попрощалася з українцями. У неї завершився термін повноважень

Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, у звʼязку із завершенням її повноважень на цій посаді, звернулася до українців із прощальним повідомленням. Про це дипломат написала на своїй сторінці в Twitter.

«Дорогі друзі, прийшов час для мене сказати всім вам «до побачення» після майже чотирьох років в Україні, які пролетіли дуже швидко, оскільки були дуже насичені роботою, враженнями, відкриттями, зустрічами. Повірте, для мене це були незабутні роки», — зазначила вона.

Дюмон побажала українцям згуртованої роботи під керівництвом нової команди і вирішення проблем, які заважають розвитку країни.

«Зі свого боку, ми, Європа і Франція зокрема, і в подальшому будемо поруч, щоб надавати вам допомогу і підтримку. Спасибі усім вам і удачі», — підкреслила вона.

Трамп шукає можливість прирівняти антифашистів до терористів

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп шукає можливість прирівняти рух американських антифашистів до терористичної організації. Про це він повідомив на своїй сторінці в Twitter.

«Розглядається можливість оголосити ANTIFA, божевільних боягузливих ліворадикалів, які бʼють людей (тільки тих, хто не може дати здачі) по голові бейсбольними битами, терористичною організацією», — зазначив він.

Крім того, Трамп порівняв антифашистів з вуличною бандою латиноамериканців MS-13, які вважаються найнебезпечнішими у США.

Трамп запевняє, що рішення заборонити рух антифашистів призведе до полегшення роботи правоохоронців.