Савік Шустер з вересня повертається на телеканал «Україна»

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:

У вересні на телеканалі «Україна» стартує нове соціально-політичне токшоу «Свобода слова Савіка Шустера».

Про це повідомляє пресслужба телеканалу.

«Я повертаюся в нову Україну, країну, повну надії, і ми розраховуємо, що ця надія відродиться і в нашій студії. Я радий, що буду причетний до змін, що відбуваються в країні», — заявив ведучий токшоу Савік Шустер.

Програма вийде в ефір 6 вересня і транслюватиметься щопʼятниці о 21:00.

  • У 2005 році Савік Шустер вів програму «Свобода слова» на телеканалі ICTV. У 2007 році перейшов на телеканал «Інтер», де почав вести токшоу «Свобода Савіка Шустера». У 2008 році журналіст перейшов на ТРК «Україна», де стартувала програма «Шустер LIVE». З 2011 по 2013 роки програма «Шустер LIVE» виходила на телеканалі «Перший національний», а з лютого 2013 року — на телеканалі «Інтер». Після цього Шустер вів своє токшоу на телеканалах «5 канал», «24», «112 Україна», «1+1». Певний час він працював на власному кабельному телеканалі «3S.tv», але з березня 2017 року телеканал припинив діяльність у звʼязку з фінансовими проблемами.
  • У 2016 році фіскальна служба України звинуватила «Савік Шустер Студію» в ухиленні від сплати податків. 25 квітня 2016 року Київський міський центр зайнятості анулював дозвіл Шустера на роботу в Україні під приводом, що він не повідомив, що у 2015 році проти нього було відкрито кримінальне провадження. На цьому діяльність журналіста в Україні тимчасово припинилася.
  • У листопаді 2018 року Верховний суд України ухвалив остаточне рішення у справі «Савік Шустер Студії», скасувавши їй штраф податкової інспекції розміром 13 млн грн. У травні 2019 року Савік Шустер повернувся в Україну і заявив про намір продовжити свою журналістську карʼєру.