У Москві через соцмережі збирають передачі для затриманих після вчорашньої акції протесту

Автор:
Тетяна Павлова
Дата:
У Москві через соцмережі збирають передачі для затриманих після вчорашньої акції протесту

Sergei Bobylev / TASS / Getty Images

Росіян закликають у соціальних мережах приносити передачі для учасників вчорашньої масової акції протесту, яких затримали правоохоронці.

Про це повідомляє «ОВД-Инфо» у Twitter.

Зокрема, всіх небайдужих просять приносити хліб, сухарі, сушки, яблука, мармелад, цукерки, твердий сир, копчену ковбасу, мінеральну воду.

Також людей закликають передати затриманим засоби гігієни: зубні щітки та пасти, вологі серветки, туалетний папір. «Також багато хто радіє книжкам», — повідомляють активісти.

За даними ресурсу, у результаті вчорашньої акції силовики затримали 1373 людини, серед них 42 — неповнолітні. Принаймні до 10 журналістів застосували силу. Також повідомляється про побиття кількох десятків людей.

  • 27 липня у Москві правоохоронці затримали понад 1000 активістів внаслідок масштабних мітингів. Приводом для протестів стало те, що до виборів до Московської міськдуми не допустили низку опозиційних депутатів, таких як Любов Соболь, Іванна Жданова, Дмитро Гудков, Ілля Яшин, Юлія Галяміна і Костянтин Янкаускас. Зокрема, експерти визнали недійсними підписи москвичів за висунення опозиціонерів. При цьому окружні виборчі комісії відмовилися прийняти заяви і заперечення громадян, які підтвердили, що саме вони ставили підписи. Ще до початку мітингу в активістів та опозиціонерів провели обшуки та затримали їх.
  • У ніч на 27 липня московська поліція провела обшук у квартирі російського опозиціонера, незалежного кандидата у депутати Мосміськдуми Іллі Яшина та затримала його. Також з обшуками прийшли до речниці опозиціонера Олексія Навального Кіри Ярмиш та ведучого YouТube-каналу «Навальний Live» Руслана Шаведдінова. Їх також затримали.
  • 14 липня у Москві відбулася масова акція з вимогою допустити до виборів у Московську міську думу незалежних кандидатів. Аналогічна акція пройшла також 20 липня.