Росія перекрила частину Чорного моря під виглядом військових навчань

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Росія перекрила пʼять районів Чорного моря сумарною площею 118,5 тис. кв. км для проведення заходів бойової підготовки. Про це повідомляє «Український мілітарний портал».

«Фактично вказані райони перекривають звичні та рекомендовані міжнародні морські суднохідні шляхи до Болгарії, Грузії, Румунії та України, майже блокуючи морське сполучення з цим країнами», — йдеться в повідомленні.

Підкреслюється, що чіткої причини закриття районів не зазначається, хоча частина з них розцінюється як територія «з небезпечною навігацією і небезпекою плавання» і закрита для проведення заходів бойової підготовки.

Украинский милитарный портал / mil.in.ua

«Але, слід зазначити, що у РФ немає стількох наземних та надводних сил, аби була потреба у перекритті такої площі у відповідних районах для проведення комплексу заходів бойової підготовки. Також в неї відсутня необхідна кількість плавзасобів для контролю та перекриття відповідних районів для забезпечення безпеки судноплавства та, у першу чергу, риболовлі та окремих підприємств рибного промислу, які не завжди можуть отримати відповідні приписи вчасно», — підкреслюється в повідомленні.

Тому дії Росії слід розглядати як частину гібридної агресії на морі, спрямовану не лише проти України, а й проти інших країн Чорноморського регіону.