Православна церква в Греції практично визнала ПЦУ

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

Елладська православна церква практично визнала автокефалію Православної церкви України. Про це повідомив блаженніший митрополит Епіфаній після хресної ходи з нагоди 1031-річчя Хрещення України-Русі, передає УНН.

«Ми працюємо над тим, щоб нашу Українську православну церкву, автокефалію, визнали інші помісні православні церкви. І сьогодні вже брали участь у Божественній літургії представники Елладської православної церкви, а також Архієрей, позавчора і вчора також співслужив з представниками Елладської церкви у Фессалоніках, що засвідчує, що де-факто практично Елладська церква визнає автокефалію нашої УПЦ», — зазначив він.

За словами Епіфанія, церква робить все можливе, щоб священнослужителі визнали автокефальний статус ПЦУ, проте «цей процес буде тривалим».

Також він уточнив, що за більш ніж півроку до ПЦУ перейшло понад 500 парафій УПЦ МП.

«Всього протягом понад півроку до Православної церкви України приєдналося понад 500 парафій з боку Московського патріархату. Зараз бачимо, що процес трохи призупинився, але все одно він відбувається. По декілька парафій вже юридично оформлюють свій статус в ПЦУ, але я вірю, що надалі поступово завершиться вся виборча епопея, передвиборна, люди заспокояться і будуть і надалі приймати рішення колегіально, на зборах, більшістю голосів про приєднання до нашої визнаної Православної церкви України», — підкреслив він.