На заводі в Запоріжжі стався витік хімічної речовини. Рятувальники стверджують, що загрози для життя немає

Автор:
Андрій Сухраков
Дата:

У неділю, 28 липня, на титаномагнієвому заводі в Запоріжжі стався витік тетрахлориду титану. Про це повідомляє пресслужба ДСНС Запорізької області.

«За підвищеним номером виклику від ГУ ДСНС у Запорізькій області до місця події прибуло 10 одиниць основної та спеціальної техніки і 45 чоловік особового складу. На місці події рятувальники встановили, що через протікання передаточного баку стався витік тетрахлориду титану. Рятувальники в зоні ураження, для осадження випаровувань створили водяну завісу за допомогою насадок-розпилювачів, та одночасно привели в готовність обладнання для подачі піни. Працівники ТОВ «ЗТМК», для ліквідації течі з баку, перекрили вентиль та встановили бандаж. Також здійснено перекачку хімічної речовини до іншої цистерни», — йдеться в повідомленні.

Як зʼясувалося, рятувальникам вдалося ліквідувати аварію об 11:40.

«Органами місцевої влади було організовано перекриття руху транспорту, підвіз води та чергування автомобіля швидкої медичної допомоги. Всього було задіяно 4 екіпажі патрульної поліції міста, 2 автоцистерни та один автомобіль швидкої медичної допомоги», — підкреслюється в повідомленні.

Також рятувальники уточнили, що завдяки оперативним діям, небезпеки для життя і здоровʼя громадян немає. Через надзвичайну подію ніхто не постраждав.

  • Через вибух на хімічному заводі в китайській провінції Цзянсу загинуло 47 людей. Ще понад 600 осіб потребували медичної допомоги.