Вночі: Трамп вирішив звільнити голову Нацрозвідки, справу «Сармата» передали до суду, «Динамо» перемогло «Шахтар» у Суперкубку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трамп вирішив змінити главу Національної розвідки

Президент США Дональд Трамп вирішив звільнити голову Національної розвідки Дена Коутса. За даними ЗМІ, Коутс за два роки свого керівництва відомством не раз сперечався з Трампом з ключових питань безпеки країни.

На цій посаді Коутса замінить член палати представників від республіканців Джон Редкліфф. «Я радий повідомити, що вельмишановний конгресмен від Техасу Джон Редкліфф буде висунутий мною на посаду директора Національної розвідки. Колишній прокурор США, Джон вестиме та надихатиме велич країни, яку він любить», — заявив Трамп. Повідомляється, що Коутс покине цю посаду 15 серпня.

Справу «Сармата» передали до суду

Кримінальне провадження про вбивство ветерана АТО Віталія Олешка («Сармат») передали до суду. Обвинувальний акт розгляне Бердянський районний суд.

В організації та скоєнні вбивства підозрюють сім осіб. У понеділок, 29 серпня, Бердянський райсуд проведе перше засідання, на якому вирішуватиметься питання про продовження строків тримання під вартою фігурантів злочину. Ветерана АТО Віталія Олешко застрелили вдень 31 липня 2018 року в Бердянську.

Ізраїль і США випробували на Алясці новий тип ПРО

На Алясці успішно випробували ізраїльську систему протиракетної оборони Hetz-3, створену з допомогою США. Ця система здатна перехоплювати балістичні ракети за межами атмосфери Землі.

За 10 днів випробувань система здійснила три успішні перехоплення ракет за межами атмосфери. Також вони продемонстрували сумісність Hetz-3 і американського радара протиракетної оборони AN-TPY2.

На фестивалі у США сталася стрілянина

В американському місті Гілрой (Каліфорнія) чоловік відкрив стрілянину на гастрономічному фестивалі Gilroy Garlic Festival. Внаслідок інциденту загинули щонайменше три особи та 12 постраждали. Одного підозрюваного в стрілянині затримали. Поліція закликала людей поки триматися подалі від цього району.

«Динамо» виграло Суперкубок України

Футбольний клуб «Динамо» (Київ) виграв Суперкубок України, обігравши в матчі за цей трофей донецький «Шахтар». Гра проходила в Одесі, на стадіоні «Чорноморець». За донеччан забив Алан Патрік (45-а хвилина), кияни вирвали перемогу лише в кінці матчу зусиллями Бурди (80-а хвилина) і Гармаша (83-я).

Таким чином, «Динамо» завоював восьмий Суперкубок України. Серед гостей матчу на трибунах були присутні президент Володимир Зеленський і глава його Офісу Андрій Богдан.