Секретар РНБО Данилюк пропонує обʼєднати Мінсоцполітики та Міністерство охорони здоровʼя

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Данилюк виступає за обʼєднання Міністерства соціальної політики з Міністерством охорони здоровʼя. Про це він повідомив в інтервʼю телеканалу «24».

«Треба зменшувати кількість міністерств. Можливо, обʼєднувати їх по блоках. Наприклад, я завжди був прихильником обʼєднання Міністерства економіки та Міністерства фінансів. Можна розглядати обʼєднання Мінсоцу і МОЗу. Тому що, врешті-решт, охорона здоровʼя — це теж певна соціальна функція», — зазначив Данилюк.

Він додав, що виступає за невелику кількість міністрів. «У нас в країні — кадровий голод. Якщо у нас навіть будуть один чи два слабкі міністри, вже не кажучи про премʼєр-міністра, це просто потягне вниз весь уряд. Тому максимально 12—13 міністрів — це те, що я бачу», — пояснив Данилюк.

Крім того, секретар РНБО виступає за реформу Служби безпеки України. «СБУ має стати потужнішою, але в одній ключовій сфері — це контррозвідка. Прибрати додаткові функції, які непритаманні СБУ, зокрема економічна сфера та боротьба з корупцією», — додав Данилюк.