У США підліток на турнірі з Fortnite виграв найбільший в історії кіберспорту грошовий приз

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У США підліток на турнірі з Fortnite виграв найбільший в історії кіберспорту грошовий приз

Eric Ananmalay / ESPAT Media / Getty Images

16-річний підліток з Пенсільванії став переможцем турніру з гри у Fortnite, отримавши як нагороду близько $3 млн, пише CNN.

Видання стверджує, що таким чином Кайл Гірсдорф завоював рекордні в історії кіберспорту призові. «Словами це не пояснити. Я такий щасливий», — сказав Гірсдорф. «Усе, що я зробив цієї виснажливою працею, все окупилося, і це просто божевілля», — додав він.

Друге місце на турнірі посів 24-річний Харрісон Чанг — колишній професійний гравець у Heroes of the Storm. Він отримає $1,8 млн. Гравець під ніком Epikwhale посів третє місце, вигравши $1,2 млн. На четвертому місці опинився 18-річний Нейтон Коу, який виграв $1,05 млн.

Що таке Fortnite?

Компʼютерна гра у жанрі симулятора виживання з відкритим світом, розроблена американською компанією Epic Games спільно з польською студією People Can Fly. Її випустили у 2017 році.

Геймплей полягає в дослідженні, зборі ресурсів, будівництві укріплених споруд і боротьбі з хвилями зомбі, які наступають. Гравцям необхідно кооперуватися, щоб збирати предмети, які вони можуть використовувати для будівництва форту вдень і захисту від зомбі вночі.