УПЦ Московського патріархату створила комісію з питань обміну полоненими

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) створила комісію з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених. Про це повідомили у пресслужбі УПЦ МП.

«28 липня 2019 року… відбулось засідання Священного синоду Української православної церкви (МП), під час якого була створена комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених», — йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що глава УПЦ МП Онуфрій ще 15 червня звернувся до російського патріарха Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території РФ, і того ж дня направив лист президенту Володимиру Зеленському з проханням відновити процес обміну полоненими.

«Священний синод підтримав ініціативу Блаженнішого Митрополита Онуфрія щодо відновлення процесу обміну полоненими, звільнення ув’язнених та встановлення миру на Донбасі. Члени Синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі «всіх на всіх», — йдеться у рішенні Синоду УПЦ МП.

Відомо, що до новоствореної комісії увійшли Преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, Преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу Української православної церкви з соціально-гуманітарних питань.