СБУ затримала підлітка, який у лютому транслював зображення свастики у столичному ТРЦ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України викрила підлітка, який у лютому зламав компʼютерну систему торгівельного центру «Городок Gallery» та вивів на його LED-сходи трансляцію свастики. Про це повідомляє пресслужба прокуратури Києва.

«17-річний хлопець, перебуваючи у приміщенні центру, за допомогою програмного забезпечення TeamViewer здійснив зі свого мобільного телефону доступ до системи комп’ютера, з якого здійснювалася трансляція реклами на LED. Пароль до системи був відображений на моніторі в результаті збою в роботі комп’ютера», — йдеться у повідомленні.

Молодик скористався несправністю та завантажив у систему фото із зображенням нацистської свастики. Деякий час це зображення транслювалося, допоки працівники охорони не відімкнули живлення системи комп’ютера.

«За результатами розслідування неповнолітньому повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 436-1 КК України, тобто у поширенні, а також публічному використанні символіки націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму», — підкреслили в прокуратурі.