Українка увійшла до ТОП-5 жінок-підприємців 2019

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Українська освітянка Зоя Литвин увійшла до топ-5 жінок-підприємців 2019 року за версією рейтингу WE Empower UN SDG Challenge — глобального конкурсу для жінок, які втілюють у своїй роботі завдання сталого розвитку ООН. Про це йдеться на сайті ASU.

Зоя Литвин — голова громадської організації «Освіторія» і засновниця «Новопечерський школи». За висновками організаторів WE Empower, її робота втілює такі завдання сталого розвитку, як якісна освіта, зниження соціальної нерівності та партнерство задля досягнення мети.

«Литвин — співзасновниця школи «Новопечерська» у Києві, яка використовує інновації для реформування освіти в Україні, а також реінвестування додаткових прибутків у свою НГО «Освіторія». Їхні освітні проекти, зокрема безкоштовна онлайн-платформа для навчання та тренінги для вчителів з бідних районів, спрямовані на створення якісної та доступної освіти по всій Україні», — йдеться в повідомленні на сайті конкурсу.

Сама Литвин зазначила, що вона — перша українка, яка потрапила до цього рейтингу.

«Танцюю від радості та ділюся приємною новиною: ООН мене щойно внесла до ТОП5 жінок-підприємців року! Така у них є відзнака для жінок всього світу, які роблять його кращим своєю роботою. І українська дівчина у цьому рейтингу вперше», — написала Литвин.