Вночі: у Сенаті запропонували нові санкції проти Росії, суди заарештували 40 учасників мітингу в Москві, пісня Lil Nas встановила рекорд

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Сенат США домагається нових санкцій проти Росії

Сенатори демократ Кріс Ван Холлен і республіканець Марко Рубіо направили до комітетів у справах збройних сил Сенату і Палати представників лист із пропозицією внести до проєкту оборонного бюджету положення про санкції щодо суверенного боргу Росії у звʼязку з втручанням у вибори.

Члени Сенату наполягають на внесенні в документ положень закону про стримування, які забороняють американським компаніям вести справи з новим російським суверенним боргом протягом 90 днів після набрання законом чинності.

Також, на їхню думку, директор Національної розвідки повинен звітувати перед Конгресом про втручання Росії через 30 днів після кожних федеральних виборів у США.

У Росії суди заарештували 40 учасників мітингу у Москві

Maxim Grigoryev / TASS via Getty Images

Російські суди за добу заарештували 40 учасників недільного мітингу в столиці Росії. Вони пробудуть під вартою щонайменше 30 днів. Серед заарештованих — кандидати в депутати Мосміськдуми Ілля Яшин, Іван Жданов, Костянтин Янкаускас, Олександр Соловйов, політик Володимир Мілов. Ще 79 осіб оштрафовано на загальну суму 1,4 млн руб. (близько 400 тис. грн).

Під час ремонту водонапірної башти в Київській області загинули три людини

У Київській області під час ремонту на комунальному підприємстві «Іванківське комунальне управління водного господарства» в с. Русаки загинули три людини.

Рятувальники отримали повідомлення про те, що в колодязі водонапірної башти підприємства знаходяться три особи, які проводили планові роботи з заміни засувки. На місце події прибула швидка допомога, яка констатувала смерть одного з них. Двох інших, з ознаками життя, підняли на поверхню, однак вони померли дорогою до лікарні. Правоохоронці встановлюють причини події.

У Пакистані розбився військовий літак

У пакистанському місті Равалпінді вранці у вівторок розбився військовий літак. Він впав біля торгового центру Рабі у житловому районі, одразу після цього спалахнула масштабна пожежа, яка охопила кілька будинків. В результаті катастрофи загинули не менше 12 осіб.

Зазначається, що літак здійснював звичайний тренувальний політ, коли зазнав аварії. Причини авіакатастрофи наразі невідомі.

Пісня Lil Nas X побила рекорд Despacito

Музичний хіт Old Town Road американського репера Lil Nas побив усі рекорди видання Billboard . Уперше за 60 років існування в чаті Billboard Hot 100 пісня протрималася в топі 17 тижнів.

Попередній рекорд — 16 тижнів — належить композиції One Sweet Day 1995 року у виконанні Мераї Кері та Boyz II Мenʼs, а також хіту Despacito у виконанні Луїса Фонсі та Дедді Янкі разом з Джастіном Бібером 2017 року.