Вбивство Гандзюк: одного з підозрюваних помітили на футболі в Одесі. Виявляється, у нього сплив термін запобіжного заходу

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Один із підозрюваних у організації вбивства Катерини Гандзюк Ігор Павловський вийшов з-під арешту через закінчення терміну дії запобіжного заходу. Про це УНІАН розповів прессекретар Генеральної прокуратури Андрій Лисенко.

За його словами, Павловський, який 28 липня відвідав футбольний матч в Одесі, не порушував умов запобіжного заходу. Лисенко пояснив, що термін запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту, обраний Павловському, сплив, а прокурори не подавали клопотання про продовження дії запобіжного заходу «через стан його здоров’я».

24 липня стало відомо, що Генеральна прокуратура зупинила досудове розслідування щодо Владислава Мангера та Олексія Левіна — головних підозрюваних у вбивстві активістки. Адвокати Мангера хочуть оскаржити це рішення, а сторона потерпілих вважає, що підозрювані можуть назавжди уникнути відповідальності.

  • Пізніше в ГПУ пояснили, що через міжнародний розшук Левіна та його звʼязок з Мангером слідство виділило розслідування їхньої можливої причетності у окреме провадження.
  • 6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області ухвалив вирок пʼятьом ексбійцям АТО, які брали участь у вбивстві Гандзюк. Тюремні терміни отримали Сергій Торбін (організатор), Микита Грабчук (облив кислотою), Віктор Горбунов (купив кислоту), Вʼячеслав Вишневський (був спостерігачем) і Володимир Васянович (був спостерігачем).