У США хакерка зламала базу даних банку Capital One і отримала дані понад 100 млн клієнтів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Американський банк Capital One заявив про злам власної системи, внаслідок чого хакер отримав доступ до 100 млн заявок на кредитні карти, пише The Washington Post.

Згідно з судовими документами, ФБР заарештувало жінку з Сіетла Пейдж Томпсон за звинуваченням у компʼютерному шахрайстві. Крім заявок на кредитні карти, хакерка отримала доступ до 140 тис. номерів соціального страхування і 80 тис. банківських рахунків.

Як зазначає видання, цей злам є одним з найбільших в історії. У 2017 році компанія Equifax повідомила, що хакери викрали особисту інформацію 147 млн осіб. За підрахунками банку, збиток від нинішнього несанкціонованого втручання оцінюється від $100 млн до $150 млн. Capital One підкреслили, що номери кредитних карт чи облікові записи користувачів не були скомпрометовані, так само як і переважна більшість номерів соціального страхування.

Washington Post з посиланням на документи ФБР додало, що Томпсон раніше працювала у маловідомій компанії, яка надавала Capital One послуги з передавання даних.

  • Раніше президент США Дональд Трамп, члени його сімʼї та представники його бізнесу подали позов проти Capital One через видачу слідству документів про їхні фінанси.