«Для нього брехати — як дихати». Аваков розкритикував діяльність Порошенка на посаді президента

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков спростував заяви експрезидента Петра Порошенка про те, що поліція «працювала проти» нього та його партії на виборах. Про це він написав у Facebook.

Так Порошенко пояснив власну поразку на виборах президента та низький результат «Європейської солідарності» на виборах до Верховної Ради в інтервʼю «Українській правді». «Чи можу я сказати, що була робота проти нас? Була. Була робота проти нас поліції. Була робота проти нас організованих груп на кшталт Шарія, організованих зсередини країни», — сказав колишній глава держави.

Аваков назвав ці твердження «безсовісною брехнею». «В інтервʼю УП Порошенко безсовісно бреше, виправдовуючи свою поразку на виборах тим, що проти нього «була робота поліції». Поліція, як і МВС в цілому, не працювали на нього, а працювали на чесні вибори. Ми працювали на людей і на Україну!» — написав Аваков.

Міністр звинуватив Порошенка в тому, що він довів країну до «такого емоційного стану, що люди дуже захотіли повірити не йому — брехуну, а будь-якій чесній людині». «Більшість позитивного в ці роки відбувалося не завдяки, а всупереч... Можна тільки уявити собі, чого можна було б досягти країні, не сконцентруйся він на боротьбі за владу та гроші», — написав міністр.

Він додав, що в українців немає іншого виходу, крім як підтримати команду чинного президента Володимира Зеленського. «Інакше неуспіх команди нового президента — фрустрація/розчарування мас рознесе Україну. І на цю межу остаточної зневіри і надії поставив країну цей чоловік на імʼя Петро ...його не шкода», — підкреслив Аваков.

При цьому він додав, що «по бєспрєдєлу кінчати» Порошенка неправильно і не можна. «Не дозволити це завзятим — важливо... А ось те, за що заслужив відповідати, — нехай відповідає, не шкода», — резюмував він.