В окупованому Криму розпочався марафон зі збору коштів для оштрафованих у Москві кримських татар

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

В окупованому Росією Криму стартував новий марафон зі збору коштів на сплату штрафів, призначених російським судом за акцію на Красній площі на підтримку кримськотатарських політвʼязнів. Про це повідомляє у Facebook «Кримська солідарність».

«У відповідь на вирок Таганського районного суду Москви, стартував новий «Кримський марафон». З 10:40 ранку до 15:30 дня суддя Смоліна «розглянула» матеріали 18 адміністративних справ, ухваливши визнати всіх винними і оштрафувавши 18 кримських татар на 360 тисяч рублів», — йдеться в повідомленні.

Що таке «Кримський марафон»

  • акція, створена громадською ініціативою «Кримська солідарність» у 2017 році, коли кримським татарам призначили адміністративні штрафи за те, що сотні людей вийшли на одиночні пікети, щоб показати свою незгоду зі звинуваченнями.

Після цього судового рішення, яке було винесено напередодні, десятки людей почали викладати в мережу фотографії з плакатами «Єдність дорожча за штрафи», які демонструють згуртованість і солідарність з тими, кого в Москві несправедливо звинуватили в адміністративному правопорушенні.

«Кримський марафон — це показник того, що хоч якими б величезними були штрафи, народ не погодиться з несправедливістю і буде допомагати своїм співвітчизникам і одновірцям», — зазначили в «Кримській солідарності».