Глава Держбюро каже, що проти Порошенка — 11 проваджень. Адвокат експрезидента це заперечує

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Держбюро розслідувань Роман Труба прокоментував слова Петра Порошенка і заявив, що колишній президент «вперто заперечує реальність», коли стосовно нього відкрито 11 кримінальних проваджень.

Про це Труба написав у своєму Telegram-каналі.

За його словами, попри те, що Порошенко заперечує отримання повісток на допит, його адвокат Ігор Головань просив перенести допит на кілька тижнів. Труба також опублікував лист Голованя.

Лист адвоката Порошенка в Держбюро

Telegram / Роман Труба

«Говорить, що директор ДБР не повинен втручатися у перебіг слідства, і йде до мого кабінету — разом з народним депутатом, прессекретарем та охороною — з вимогою провести допит тут і зараз. Каже про «дивні і дурні запитання слідчих» і стверджує, що проваджень у ДБР не існує. Що означає це уперте заперечення дійсності? Провадження є, їх 11, і Петро Олексійович про це добре знає», — написав Труба.

У своєму авторському блозі у виданні «Українська правда» Ігор Головань спростував слова Труби про 11 проваджень.

«Я наголошую, що проти Петра Порошенка не порушено жодної кримінальної справи [...]. Як Петро Порошенко про ті провадження може добре знати, коли підлеглі пана Труби відповідної інформації адвокатам не надають, посилаючись на те, що ми не маємо статусу захисника. А воно і не дивно, адже наш клієнт не має статусу підозрюваного навіть і в одному провадженні», — запевняє він.

Головань зазначив, що Порошенко проходить як свідок тільки у двох провадженнях.