Bihus.Info: У родичів голови Держрезерву Мосійчука знайшли мініготель і подаровану квартиру на Печерську

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Дружина голови Державного агентства резерву Вадима Мосійчука за час перебування його на посаді відкрила мініготель, а його матері подарували квартиру на Печерську за кілька мільйонів гривень. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.Info.

Так, у 2019 році матері Мосійчука подарували квартиру на 183 кв. м у новобудові на Печерську, по вул. Діловій. Будинок бізнес-класу, зведений у 2012 році. Аналогічні квартири у ньому продаються за ціною від 7 до 9 млн грн. Попередня власниця квартири, жителька Житомирської області, відмовилася коментувати подарунок.

У свою чергу, Вадим Мосійчук заявив, що для нього інформація про появу в матері подарунка у вигляді елітної квартири в Києві — новина. Він не надав жодних додаткових пояснень про походження вартісного подарунка. Він також нічого не знає і про двокімнатну квартиру, яка з’явилася у 2016 році у його тещі поряд із Адміністрацією президента. Схожі квартири у цьому будинку продають за ціну від 4 млн грн.

Водночас Мосійчук сказав, що заробив мільйони до держслужби.

«В 29 років я вже був гривневим мільйонером. В 35 років я вже заробив перший мільйон доларів. Ви ж про це не знаєте», — наголосив він.

За підсумками 2015 року, коли Мосійчук очолив Держрезерв, на двох із дружиною вони задекларували $250 000.

У 2017 році дружина чиновника придбала новий Mercedes GLE за 2 млн грн і понад гектар землі під Києвом вартістю 300 тис. грн. Невдовзі на цій землі почали зводити котеджі і будувати сонячні електростанції. На початку 2019-го там відкрився мініготель зеленого туризму. Мосійчук визнає, що цим бізнесом займається його дружина, але переконує, що ніякого готелю немає — лише один котедж, а інша будівля — це сауна.

Однак в адміністрації готелю розповіли, що там вже працюють два котеджі по 92 кв. м кожен. Ще два котеджі і басейн планують відкрити найближчим часом. За законом котеджі мають декларуватися ще на стадії незавершеного будівництва, як і позики на них.

За підсумками 2018 року Вадим Мосійчук задекларував лише один котедж дружини, і про той згадав вже у виправленій декларації.