Вночі: КНДР знову запустила ракети, США оголосили дату виходу з ДРСМД, німецьких дипломатів покарали за «лайки»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Вночі: КНДР знову запустила ракети, США оголосили дату виходу з ДРСМД, німецьких дипломатів покарали за «лайки»

Репортаж запуску північнокорейських ракет на екрані в Сеулі, Південна Корея, 31 липня 2019 року.

Chung Sung-Jun / Getty Images

Північна Корея знову запустила балістичні ракети

Північнокорейські військові провели пуск декількох ракет. За даними обʼєднаного комітету начальників штабів військ Південної Кореї, пуск здійснили з півострова Ходо в провінції Хамген-Пукто, на східному узбережжі. Згідно з заявою міністра оборони Південної Кореї Чжона Кен Ду, КНДР запустила дві ракети, які пролетіли 240—330 км.

США оголосили дату виходу з ДРСМД

Сполучені Штати вийдуть з договору з Росією про ліквідацію ракет середньої та малої дальності 2 серпня.

За словами радника президента з національної безпеки Джона Болтона, США дотримувалися договору, у той час як Росія «продовжувала розробляти передові балістичні та гіперзвукові системи в порушення договору».

Він також звернув увагу на те, що Китай продовжує розробляти зброю середньої дальності без обмежень зобовʼязаннями за будь-яким договором. Тому, за словами Болтона, президент США Дональд Трамп дійшов висновку про необхідність укласти нову угоду з Китаєм і Росією.

Німецьких дипломатів у Палестині притягли до відповідальності за «лайки» у Twitter

Керівника місії Німеччини в Палестині Крістіана Клагеса і ще кількох дипломатів притягли до відповідальності за «лайки» під антиізраїльськими повідомленнями у Twitter.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що доступ до акаунту місії мали 10 співробітників, і незрозуміло, хто саме ставив «лайки». Також у німецькому МЗС категорично відмежувалися від «лайків» і назвали їх «неприйнятними».

Ситуація змусила МЗС Німеччини розіслати дипломатам основи роботи в соціальних мережах, які розʼяснюють, що «навіть «лайки» розуміються як висловлювання думки німецького уряду».

Українець Швед забив дебютний гол за шотландський «Селтік» у Лізі чемпіонів

Український півзахисник шотландського «Селтіка» Марʼян Швед відзначився дебютним голом у другому раунді кваліфікації Ліги чемпіонів. Хавбек забив свій перший мʼяч після переходу зі львівських «Карпат». У матчі з естонським «Німме Калью» Швед вийшов на заміну на 70-й хвилині, а на третій доданій забив ударом з лінії штрафного та допоміг своїй команді здобути перемогу з рахунком 2:0.