YouTube може заблокувати український канал через скаргу Роскомнагляду

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Телеканал UATV отримав попередження від відеохостингу YouTube про можливе блокування через скаргу Роскомнагляду, повідомляє пресслужба каналу.

«Компанія YouTube поінформувала редакцію UATV, що після повідомлення Роскомнагляду Google може заблокувати інтерв’ю з керівником інформаційного офісу «Хізб ут-Тахрір» в Україні Фазилом Амзаєвим, яке було опубліковано в 2017 році», — йдеться у повідомленні.

В інтерв’ю UATV Фазил Амзаєв розповів про чергові обшуки й арешти в Криму, про те, як ФСБ переслідує кримських татар, і чи можна було тоді сподіватися на звільнення 48 політв’язнів з Криму.

У листі до редакції YouTube повідомляє, що вони отримали повідомлення від Федеральної служби з нагляду у сфері зв’язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) про те, що наведені нижче матеріали порушують Федеральний закон РФ № 149-ФЗ «Про інформацію, інформаційні технології та захист інформації».

«Роскомнагляд додав наступну URL-адресу до списку заборонених матеріалів… Якщо ви не видалите контент, компанія Google може бути змушена заблокувати його», — наголошується в листі.

Канал надіслав YouTube письмову відповідь про те, що відео не містить забороненої символіки, закликів до порушення законів або до масових заворушень, а в ефірі телеканалу ведучий і Амзаєв інформували глядачів про кримінальні справи, порушені російськими слідчими проти громадян України, яких підозрюють у причетності до організації «Хізб ут-Тахрір».