Заступник голови Офісу президента Гончарук назвав звільнення уповноваженої АКМУ Загребельської правильним рішенням

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Заступник голови Офісу президента (ОП) Олексій Гончарук спростував причетність до звільнення державної уповноваженої Антимонопольного комітету (АМКУ) Агії Загребельскої. Про це йдеться у матеріалі theБабеля.

Гончарук розповів theБабелю, що до звільнення стосунку не має, але, згідно з наявною у нього інформацією, вважає його «правильним». Розвивати цю тему він відмовився. «Це питання потребує комплексного пояснення логіки дій президента стосовно АМКУ», — сказав виданню Гончарук.

За словами анонімного джерела theБабеля, Гончарук пояснював звільнення тим, що Загребельска — нібито креатура фігуранта багатьох журналістських розслідувань, депутата Сергія Пашинського. «Як доказ заступник голови ОП наводив те, що під час Майдану Загребельська була адвокатом близької до Пашинського Тетяни Чорновол. Тепер на місце Загребельської, крім інших, претендує колишня колега Гончарука з BRDO Ольга Нечитайло», — зазначається у матеріалі.

Про нібито причетність Гончарука до звільнення уповноважених АМКУ заявив журналіст Юрій Ніколов. Таке рішення начебто було ухвалене після зустрічі Гончарука з головою АМКУ Юрієм Терентьєвим. Саме рішення, за словами журналіста, ухвалили з порушенням процедури — без подання премʼєра.