Кличко зустрівся у Нью-Йорку зі «старим другом» — адвокатом Трампа Рудольфом Джуліані

Автор:
Катерина Коваленко
Дата:

Міський голова Києва Віталій Кличко зустрівся в Нью-Йорку з колишнім мером цього міста Рудольфом Джуліані, який зараз є адвокатом президента США Дональда Трампа.

Про це Кличко написав у Facebook, назвавши Джуліані «старим другом».

«На запрошення мого старого друга й одного з найавторитетніших мерів світу Руді Джуліані зустрівся з ним у Нью-Йорку. Обговорили ситуацію в Україні, перспективи подальшої співпраці США та України», — написав Кличко.

За словами київського мера, вони обговорювали розвиток місцевого самоврядування.

  • 24 липня глава Офісу президента Андрій Богдан попросив Кабінет міністрів внести подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації. Кличко у відповідь заявив, що звертатиметься до суду за розʼясненнями щодо зміни столичної влади у разі його відставки з посади голови Київської міської державної адміністрації.
  • Премʼєр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів розгляне питання щодо звільнення голови Київської міської державної адміністрації Віталія Кличка на найближчому засіданні.
  • 11 травня адвокат президента США Дональда Трампа Рудольф Джуліані скасував анонсований візит в Україну для зустрічі з обраним президентом Володимиром Зеленським. Він назвав оточення українського президента «ворогами Трампа, а в деяких випадках і ворогами Сполучених Штатів».