Український лоукостер SkyUp запускає рейси до Чехії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Український лоукостер SkyUp запускає рейси до Чехії

Facebook / SkyUp Airlines

Український лоукостер SkyUp запускає рейси до Чехії, повідомляється на сайті авіакомпанії.

Рейс Київ — Пардубіце запускається з 22 жовтня і буде здійснюватися тричі на тиждень: по вівторках, пʼятницях і неділях. Вартість квитка без багажу — від 1,2 тис. грн. Крім того, з аеропорту Пардубіце SkyUp організовує шатли в Прагу. Автобуси вирушатимуть через 30 хвилин після прибуття літака. Квитки на шатл можна буде придбати на сайті SkyUp або в аеропорту Пардубіце. Вартість — €3 в один бік, €5 — в обидва.

Рейс з Харкова до Праги запускається з 17 жовтня і буде здійснюватися двічі на тиждень: по четвергах і неділях. Вартість квитка без багажу — від 1,5 тис. грн. Зі Львова до Праги SkyUp полетить з 17 жовтня і теж літатиме по четвергах і неділях. Вартість квитка без багажу — від 992 грн.

  • SkyUp анонсував запуск трьох нових внутрішніх рейсів у жовтні. Нові рейси курсуватимуть з Києва до Харкова і Запоріжжя, а також зі Львова до Харкова. Окрім того, збільшиться кількість рейсів за маршрутом Київ — Львів.
  • На початку літа SkyUp Airlines опинилася в центрі скандалу. 12 червня Баришівський суд Київської області постановив зупинити дію її ліцензії. У рішенні суду зазначено, що позов проти компанії подав один з пасажирів. Причиною стало «системне невиконання зобовʼязань перед клієнтами, затримки рейсів і відсутність контролю за виконанням норм авіабезпеки». У відповідь співвласник SkyUp Олександр Альба заявив про тиск на бізнес.
  • Журналісти «Схем» розшукали мешканку Баришівки, яка нібито подавала в суд на SkyUp Airlines, і взяли у неї коментар. Зʼясувалося, що жінку звати Оксана Пасенко, вона заявила, що не подавала позов проти SkyUp і взагалі ніколи не користувалася послугами цієї компанії.
  • 3 липня Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти судді Баришівського райсуду Олени Литвиненко, яка своїм рішенням призупинила ліцензію SkyUp Airlines.