СБУ викликала на допит мера Запоріжжя, його заступника та депутатів міськради

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Служба безпеки України викликала на допит міського голову Запоріжжя Володимира Буряка, його заступника Анатолія Пустоварова та керівництво комунального підприємства «Запоріжелектротранс», повідомляє УНІАН.

Як повідомили агентству в СБУ, окрім перелічених чиновників, також на допит як свідків викликали низку осіб, які можуть бути причетними до вчинення кримінального правопорушення — втручання у виборчий процес та причетності до державної зради.

Буряка, Пустоварова, депутатів Запорізької міської ради Ігоря Чумаченка та Віктора Буська, гендиректора комунального підприємства «Запоріжелектротранс» Юрія Папача викликають на допит на 1 серпня.

Згадані особи фігурують у кримінальних провадженнях, які відкриті за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу та ст. 160 (підкуп виборця). Як пише видання, йдеться про підвезення у день голосування на позачергових парламентських виборах 21 липня виборців до дільниць муніципальними автобусами, підкуп виборців, організацію політичних партій-клонів.

Крім того, СБУ перевіряє інформацію щодо роботи певних посадових осіб в інтересах кандидатів у народні депутати, яких підтримує Російська Федерація, щодо організації стеження за кандидатами в депутати від інших політсил і т. ін.

Буряк балотувався до Верховної Ради за списком «Опозиційного блоку», яки отримав на виборах трохи більше 3% голосів і не пройшов до парламенту. TheБабель звернувся по коментар щодо викладених фактів до СБУ.