Журналісти відтворили події річної давнини в Херсоні, коли Катерину Гандзюк облили кислотою

Автор:
Олена Козаченко
Дата:

Через рік після нападу на херсонську активістку Катерину Гандзюк журналісти розслідувальної агенції Slidstvo. Info опублікували відеореконструкцію підготовки до злочину, яка базується на офіційних свідченнях засуджених. Реконструкцію створили на базі допитів та слідчих експериментів. Журналісти відтворили, як саме замовлення нападу на Гандзюк передавали виконавцям. Ці матеріали також проливають світло на підготовку злочину й нереалізовані плани нападників.

Незадовго до смерті Гандзюк журналісти Slidstvo. Info поспілкувалися з Катериною, вона виклала свої версії нападу. Перевірка версій лягла в основу фільму-розслідування. Журналісти з’ясували, що до організації та покривання вбивства, ймовірно, причетні правоохоронці й посадовці Херсонщини. А замовниками нападу з сірчаною кислотою можуть бути керівники області, яким Катерина Гандзюк заважала своєю активною позицією.

Журналісти зазначають, що у липні 2018 року організатор нападу Сергій Торбін отримав замовлення від раніше судимого за вбивство Олексія Левіна побити або облити кислотою Гандзюк. Саме з цього епізоду і розпочинається реконструкція подій.

  • Сьогодні, 31 липня, у першу річницю від дня нападу на Катерину Гандзюк, активісти та друзі жінки проводять у Херсоні акцію протесту.
  • 31 липня 2018 року на радника міського голови Херсона Катерину Гандзюк вилили близько літра кислоти. Вона отримала хімічні опіки 40% тіла. 4 листопада Гандзюк померла в лікарні. Замовником убивства слідство вважає керівника Херсонської обласної ради Владислава Мангера. 11 лютого йому оголошено про підозру в організації злочину.