Бразильський бойовик «ЛНР» Лусваргі відмовився від апеляції. Вирок про 13 років вʼязниці набув чинності

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Бразильський бойовик «ЛНР» Рафаель Лусваргі відмовився на суді від оскарження вироку, за яким він був засуджений до 13 років вʼязниці за участь у бойових діях на Донбасі проти української армії.

Про це повідомляє прокуратура Києва.

Згідно із законодавством, після відмови від апеляції вирок набуває законної сили. Рішення Дніпровського апеляційного суду оскарженню не підлягає.

Після засідання Лусваргі відбув до місця відбування покарання.

Хто такий Рафаель Лусваргі?

Громадянин Бразилії, колишній військовий Французького легіону, а також службовець бразильської поліції. У 2014 році через Москву прибув на окупований Донбас, де приєднався до формування бойовиків «ЛНР» «Привид». Лусваргі очолював загін «Вікінг», сформований з іноземців.

У жовтні 2016 року працівники столичної прокуратури та Головного управління СБУ у Києві затримали Лусваргі в аеропорту «Бориспіль». 25 січня 2017 року Печерський районний суд міста Києва виніс вирок Лусваргі — 13 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проте вже за півроку, у серпні, Апеляційний суд Києва скасував вирок Печерського суду та відправив справу на новий розгляд.

Наприкінці квітня 2018 року журналісти виявили Лусваргі в Свято-Покровському Голосіївському монастирі УПЦ (МП). Це викликало широкий резонанс у ЗМІ та соціальних мережах. У травні того ж року активісти націоналістичних організацій «С14» і «Національні дружини» та партії «Національний корпус» затримали Рафаеля Лусваргі й привели його до будівлі Служби безпеки України в Києві.

7 травня 2018 року Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області заарештував бразильця.