Зеленський у Черкасах представив нового голову ОДА, насварив депутата за погані дороги та вислухав скарги на прокурора

Дата:

Президент Володимир Зеленський провів робочу нараду в Черкасах, на якій представив нового очільника обласної державної адміністрації Ігоря Шевченка. Крім цього, він насварив місцеву владу та вислухав скарги на обласного прокурора Сергія Овчаренка.

Під час наради розгорілася суперечка між Зеленським та депутатом обласної ради Михайлом Мушієком. Той поскаржився президенту на прокурора Черкаської області Овчаренка, звинувативши його у хабарництві. Депутат спитав у Зеленського, чому той досі його не звільнив. На це Зеленський відповів, що не має таких повноважень, і натомість спитав у депутата, чим він займався протягом чотирьох років на своїй посаді.

«Ви місцевий депутат? Скажіть, будь ласка, де нормальна екологія в Черкасах, де нормальні дороги в Черкасах, де все це в Черкасах?.. Коли вас обрали? Чотири роки тому. Де все це?» — сказав президент. На це депутат відповів, що «в Черкасах дороги є, в області немає».

Крім Мушієка, на черкаського прокурора Овчаренка поскаржилося ще кілька депутатів. Зеленський записав їхні прізвища та сказав, що тим доведеться тепер виступити свідками в цій справі.