Група журналістів Bellingcat запустила подкаст про катастрофу MH17

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat запустила подкаст, який розповідає про катастрофу рейсу MH17 в Донецькій області у 2014 році, повідомляється на сайті Journalism.co.uk.

Наразі доступні три епізоди. «У них детально розглядаються заяви російського уряду після катастрофи, робота Bellingcat з розкриття правди щодо катастрофи, а також інтервʼю з журналістами й експертами», — повідомляється на сайті. Новий випуск зʼявлятиметься щотижня.

Засновник Bellingcat і ведучий подкасту Еліот Хіггінс сказав, що пʼята річниця катастрофи спонукала його зробити «щось відмінне від звичайного контенту».

«Я хотів по-новому представити цю подію, тому я подумав, що серія документальних подкастів буде дійсно вдалою і, враховуючи інтерес до подкастів, це може допомогти донести цю історію до абсолютно нової аудиторії», — сказав він.

Bellingcat також випустила на своєму сайті керівництво, яке супроводжує кожен епізод. Воно містить відео, фото та посилання на звіти групи для тих, хто хоче дізнатися більше про окремі моменти, про які йдеться у подкастах.