У Гонконзі протестувальники застосовують лазери. Так вони намагаються завадити системам розпізнавання облич

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Гонконзі протестувальники застосовують лазери. Так вони намагаються завадити системам розпізнавання облич

Vernon Yuen / NurPhoto via Getty Images

У Гонконзі демонстранти почали застосували проти поліції лазери, щоб уникнути ідентифікації своїх облич камерами. Про це у Twitter повідомила журналістка Алессандра Боккі.

Вона опублікувала відео з епіцентру зіткнень. «Протестувальники в Гонконзі перейшли на новий рівень. Вони використовують лазери, щоб завадити камерам розпізнавання облич. Кібервійна проти китайського штучного інтелекту», — написала вона.

Що сталося?

Протести в Гонконзі почалися в середині червня. Місцеві виступали проти закону про екстрадицію підозрюваних у порушенні закону осіб до материкового Китаю. У найбільшій акції протесту брали участь майже два мільйони людей. Критики законопроєкту вважали, що він може бути використаний для передачі в руки китайського правосуддя дисидентів і несправедливо переслідуваних людей.

Під час однієї з акцій протестувальники прорвалися до будівлі парламенту. Вони захопили залу засідань і вивісили британський колоніальний прапор, після чого влада відкликала законопроєкт і вибачилася перед людьми. Декого з активістів затримали.