Зеленський призначив головою Держуправління справами Борзова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Президент Володимир Зеленський призначив керівником Державного управління справами Сергія Борзова, йдеться у відповідному указі.

«Призначити Борзова Сергія Сергійовича керівником Державного управління справами з 1 серпня 2019 року строком на п’ять років з оплатою праці відповідно до законодавства», — повідомляється в указі.

Хто такий Борзов?

Колишній директор команди КВК «Вінницькі перці». У 2014 році президент Петро Порошенко призначив його заступником керівника Держуправління справами. У середині червня Зеленський звільнив голову ДУС Івана Куцика та призначив Борзова виконувачем обовʼязків голови.

Дружина Борзова перемогла на виборах до Верховної Ради на окрузі № 14 у Вінницькій області. Навколо неї виник скандал, коли журналісти зʼясували, що вона разом із батьком володіє компанією «Профіль-Н», зареєстрованою у анексованому Криму. Компанія займається ресторанами і після окупації її перереєстрували як російську.

Батько дружини Борзова — Наум Баруля — є одним із керівників гумористичного шоу «Ліга сміху», яке виробляє студія «Квартал 95» разом із Drive Production, очолюваним Барулею.