У Швеції судять репера A$AP Rocky. Йому загрожує 2 роки вʼязниці, а потерпілий вимагає $15 тис

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У шведській столиці Стокгольмі відбулося друге судове засідання над американським репером A$AP Rocky, якого звинувачують у нападі і побитті вихідця з Афганістану Мустафи Джафарі.

Про це пише The Guardian.

Прокурори вимагають для музиканта 2 роки позбавлення волі, а потерпілий має намір стягнути $15 тисяч компенсації за фізичні травми.

Суд заслухав свідчення A$AP Rocky, потерпілого і членів команди музиканта, які брали участь у бійці, а також вивчив відеоматеріали з камер спостереження (де був зафіксований момент бійки) і з телефону, на який знімав інцидент товариш музиканта.

На суді репер назвав ситуацію божевільною і пояснив, що до кінця намагався не допустити сутичку. «Ми просто хотіли піти. Мій охоронець намагався налякати його [Джафарі]. Я думав, що він був на наркотиках. Це було страшно», — сказав він.

За словами A$AP Rocky, коли вони намагалися втекти, один з хлопців напав на члена його команди. «Я втрутився. Я кинув його на землю, наступив йому на руку, вдарив його ногою. Вдарив його кулаком», — розповів він.

Прокурор, стверджує, що репер кинув 19-річного Джафарі на землю, і він, а також двоє з його оточення, били хлопця ногами і пляшкою, внаслідок чого він отримав порізи та перелом ребра. Сам Джафарі заявив, що саме A$AP Rocky ударив його пляшкою, але репер стверджує, що поставив пляшку на землю перед бійкою.