Глава Офісу президента Богдан написав заяву про відставку. Піде, коли зʼявиться бажання

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Глава Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Текст заяви theБабелю показало джерело в ОП.

«Бабель»

«Прошу звільнити мене із займаної посади за власним бажанням з моменту бажання», — написано в заяві, проте дата та підпис у ній не стоять.

В Офісі президента офіційно не підтвердили бажання Богдана піти у відставку. «Ніхто нікуди не йде», — сказав заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка у коментарі theБабелю. Сам Богдан відмовився коментувати заяву, пише «РБК-Україна».

  • 21 травня президент Володимир Зеленський призначив головою своєї Адміністрації Андрія Богдана.
  • Богдан з березня 2010 року займав посаду заступника міністра Кабінету міністрів — урядового уповноваженого з питань антикорупційної політики. Після скасування посади в 2013-му тодішній премʼєр-міністр Микола Азаров повторно призначив Богдана уповноваженим Кабміну у сфері боротьби з корупцією.
  • Після Євромайдану Богдана з Кабміну звільнили, а у вересні 2014 року його посада потрапила в список тих, що підлягають люстрації, тому протягом 10 років. За словами Богдана, його до цього списку вніс співавтор закону про люстрацію нардеп Юрій Деревʼянко.
  • У кінці травня на сайті президента були опубліковані дві петиції про відставку Богдана з займаної посади. За два дні вони набрали по 25 тисяч підписів.