Суд заборонив матері нардепа-втікача Онищенка виїжджати з Києва

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Соломʼянський районний суд Києва заборонив матері нардепа-втікача Олександра Онищенка 74-річній Інесі Кадировій, яка фігурує у справі про газову злочинну схему, залишати межі Києва. Також її зобовʼязали співпрацювати зі слідством.

Про це повідомляє «ТСН».

На суді мати Онищенка заперечувала свою причетність до схеми. «Що стосується газу — я в цьому нічого не розумію, не розбираюсь та ніколи не сувала туди ніс», — сказала вона.

За даними слідства, на неї записано майно її сина, а тому є підстави вважати, що вона є співучасником.

У чому звинувачують Онищенка?

За версією слідства, нардеп Олександр Онищенко створив злочинну організацію, учасники якої з січня 2013 до червня 2016 року заволоділи понад 1,6 млрд грн від реалізації газу за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування». Через це компанія «Укргазвидобування» зазнала понад 740 млн грн збитків.

Правоохоронці вважають, що в цій злочинній організації було 29 осіб. Їм усім повідомили про підозру. Під час розслідування заарештували €6 млн, 1 літак, 1 офіс злочинної організації, 10 квартир, 9 будинків, 10 земельних ділянок, 11 автомобілів, 39 банківських рахунків на загальну суму 315 млн грн.