Компанія зі США опублікувала звіт про роботу на Зеленського. Під час виборів у президента заперечували звʼязок з нею

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Компанія зі США опублікувала звіт про роботу на Зеленського. Під час виборів у президента заперечували звʼязок з нею

Гонтар Володимир / УНІАН

Американська лобістська компанія Signal Group Consulting, LLC опублікувала звіт про роботу, яку вона виконала на користь президента Володимира Зеленського під час його передвиборчої кампанії.

Згідно з документами, роботу виконували у Вашингтоні, у період між 3 квітня і 21 травня. Угода укладалася між сторонами «Signal Group Consulting, LLC» і «Володимир Зеленський — Слуга Народу, за посередництва Маркуса Коена». Компанія отримала за свої послуги гонорар $60 тис. і понад $9 тис. відшкодування витрат. При цьому під час кампанії Зеленський заперечував контракти з лобістами.

Зеленського та його партію «Слуга народу» представляв американець Маркус Коен. Метою укладання контракту було «підняти імідж» кандидата та його партії. Окрім Коена, працювали ще 6 консультантів.

Чим займалася Signal Group Consulting?

Згідно зі звітом, лобісти контактували з офісами конгресменів, сенаторів, Держдепартаментом, мозковими центрами тощо. Предметом листів і дзвінків були домовленості про зустрічі. Крім того, Signal Group Consulting контактувала з медійними організаціями CNN і Washington Post, але повідомлень про інтерв’ю немає.

У середині квітня українські ЗМІ повідомляли про візит до Вашингтону представників команди Зеленського, зокрема нинішнього в. о. голови СБУ Івана Баканова. Цей візит готувала і супроводжувала Signal Group Consulting.

Що кажуть у Зеленського?

Після першої появи інформації щодо американських лобістів у квітні команда Зеленского заперечила будь-які контакти з ними. «Команда Володимира Зеленського не залучала ніяких лобістських компаній або агентств для організації візиту нашого представника до США. У нас немає контракту з компанією «Сигнал Груп», — йшлося у повідомленні. Наразі ані Зеленський, ані його Офіс не коментують звіт американської компанії.

  • Глава Офісу президента Андрій Богдан написав заяву про звільнення за власним бажанням.
  • 22 травня президент призначив Івана Баканова першим заступником голови Служби безпеки — начальником Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Центрального управління Служби безпеки України.