Цьогорічний липень у Києві став найхолоднішим майже за 20 років

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Цьогорічний липень у Києві став найхолоднішим майже за 20 років

Жінка з парасолькою у підземному переході в Києві, 29 липня 2019 року

Гонтар Володимир / УНІАН

Температура у середині липня в Києві була нижчою за норму майже на 2 градуси, повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Незвично холодна, як для середини літа, температура повітря другої декади липня виявилась нижчою за кліматичну норму на 1,9 °С, що викликало зниження температури води у Дніпрі в межах міста нижче +20,0 °С. Холоднішим за нинішній був липень 2000 року. Тоді температура була на 0,2 °С нижчою за кліматичну норму, кажуть метеорологи.

«Найхолодніше було 11 липня, коли мінімальна температура повітря під ранок опустилась до +11,5 °С, а найспекотніше було 1 липня, коли максимальна температура після полудня піднялась до +33,0 °С. За даними спостережень метеостанції обсерваторії, середньомісячна температура повітря липня становила +19,8 °С і виявилась вищою за кліматичну норму лише на півградуса», — підсумували в обсерваторії.

  • У Бельгії, Німеччині та Нідерландах синоптики зафіксували нові температурні рекорди під час другої хвилі аномальної спеки, яка накрила Європу.
  • Всесвітня метеорологічна організація ООН прогнозує, що 2019 рік стане одним з найспекотніших, а пʼятирічний період з 2015 по 2019 рік побʼє рекорд з високих середніх температур повітря за всю історію спостереженнь.