Кеті Перрі зобовʼязали виплатити майже $3 млн американському реперу за плагіат

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Федеральний суд Лос-Анджелеса зобовʼязав американську співачку Кеті Перрі та її компанію звукозапису виплатити $2,7 млн виконавцю Flame у справі про плагіат, повідомляє Associated Press.

Із зазначеної суми $2,2 млн повинен виплатити лейбл Capitol Records, решту $500 тис. — особисто Кеті Перрі. Юридична команда співака заявила, що планує подати апеляцію, якщо справу не буде припинено в очікуванні клопотання захисту.

Про що йдеться?

Присяжні федерального суду Лос-Анджелеса визнали Перрі винною в плагіаті в її пісні “Dark Horse”. Позов проти неї подав у 2014 році репер Маркус Гріємо, більш відомий під псевдонімом Flame. У своєму позові він стверджував, що співачка скопіювала музичну складову його християнської пісні “Joyful Noise”.

Кеті Перрі під час судових засідань заявила, що ритм у цій пісні є поширеним, тому Грей не може претендувати на авторство. Також співачка запропонувала виконати пісню в залі суду, оскільки там не працювала аудіосистема.

Перрі випустила “Dark Horse” у 2013 році на четвертому альбомі Prism, пісня стала одним з її найпопулярныших хітів. Всього було продано понад 13 млн копій по всьому світу. Відео на цю пісню на YouTube з моменту релізу подивилися понад 2,6 млрд разів.

  • Телеканал BBC звинуватили в плагіаті. У своїй рекламі він використав слоган, що збігається з назвою книги про чорношкірих жінок.