Суд постановив виплатити Портнову з держбюджету майже 7 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Печерський районний суд Києва задовольнив позов колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Портнова про захист честі та гідності. Рішенням суду йому мають виплатити $300 тисяч (7 млн грн).

Про це Портнов написав у Facebook. Цю інформацію theБабелю підтвердила і його сестра та адвокат Олена Ісаєвська.

Суд розглядав позов Портнова до Міністерства юстиції, Державної казначейської служби, Генпрокуратури і МЗС. У позові зазначалося, що уряд Канади застосував санкції проти Портнова на підставі листа прокуратури та посла України, в якому вони нібито написали неправду про його причетність до порушень закону.

«Сума збитків — близько $300 тисяч. Закон передбачає подачу такого позову до Мінʼюсту та Казначейства, а вже вони зобовʼязані стягувати збитки з винних чиновників. Нагадую свою позицію — я даю слово не стягувати жодної копійки з українського бюджету і дочекатися, коли Казначейство стягне всі гроші з заступника генпрокурора [Анжели] Стрижевської, чиновників МЗС і посла України в Канаді [Андрія] Шевченка», — написав Портнов.

У червні Генпрокуратура і Мінʼюст двічі заявляли про відвід судді Сергія Вовка, який прийняв рішення на користь Портнова, мотивуючи це можливою упередженістю та наявністю кримінального провадження проти судді, проте обидві заяви було відхилено.